onsdag 26 mars 2014

SV Fantasy

Fantasy

I en fantasy utspelas de i en påhittad värld.
Man hämtar oftast inspiration från från gamla sagor och romaner om för i tiden.
Sen är det oftast med personer som ser ut som de som levde för i tiden, som på medeltiden. Då är det oftast med drottningar, kungar, dvärgar, riddare, troll, trollkarlar, alver och sådana figurer som inte finns, de som är mest troligt är kungar och drottningar men bara att de är lite annorlunda kläda.
I början i filmer eller boken så brukar det ofta vara svårt att skilja det onda från det goda men nästa alltid brukar de goda segra över de goda men ifall de onda segrar mot det goda har de ändå en betydelse men det är inte alls vanligt.
I fantasy brukar det också vara magi eller olika sorters styrkor som inte finns, och det gör fantasy så fantasy egentligen och väldigt intressant för man tänker på ifall vår värld skulle vara så.

Exempel på sådana verk är Narnia häxan och lejonet (film & bok) skriven av Clive Staples Lewis, Journey (film) skriven av Brad Peyton, sagan om kungens återkomst (film) skriven av Peter Jackson, bridge to Terabithia (bok & film) skriven av Katherine Paterson och Gábor Csupó, twilight (film & bok) skriven av Catherine Hardwicke, alice in wonderland (film & bok) skriven av Tim Burton.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar